Dermo BV

Dit zijn wij

Dermo BV is ontstaan vanuit de jarenlange ervaring in dak- en bouwwerken die Geert Derde en Christine Van Hoorde hebben opgebouwd sinds het begin van hun carrière in 1989 als zaakvoerders van wat nu GM Derde is. GM Derde is nu nog altijd onze vaste bouwfirma.


In de loop der jaren zijn de bouwwereld en de bouwmethodes een pak veranderd. De eisen naar isolatie, luchtdichtheid, ventilatie maar ook bij voorbeeld voor veiligheid zijn geëvolueerd van haast onbestaande tot (terecht) zeer streng. Door voortdurend te investeren in de toekomst, te vernieuwen, bij te leren, en onszelf heruit te vinden is het onze filosofie om niet alleen mee te zijn met alle vereisten, maar ook altijd een stap verder te kijken.


Voorbeeld bij uitstek is dat wij onze nieuwbouwwoningen en appartementen en zelfs twee verbouwingen sinds 2015 allemaal Bijna-EnergieNeutraal (BEN) aangeboden en opgeleverd hebben, een eis die pas dit jaar op nieuwbouw van kracht is.

De schil is de basis

Niet alleen zorgen we ervoor dat we dit E-peil van 30 bereiken, we doen dat ook door vooral in te zetten op een stevige isolatieschil met aandacht voor het vermijden van koudebruggen, een uitstekende luchtdichtheid en een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning. Deze stevige basis zorgt voor een minimaal energieverlies. De redenering hierachter is dat de goedkoopste energie nog altijd deze is die je niet nodig hebt. Dit kan aangevuld worden met een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen. Investeringen die mogelijk ook later nog kunnen gebeuren. Dat kan van de isolatie natuurlijk niet gezegd worden.

Optimaal wooncomfort

De basis van isolatie en luchtdichtheid in combinatie met de balansventilatie met warmteterugwinning zorgt niet alleen voor een lage energiefactuur, maar ook voor een (veel) hoger wooncomfort. Volgens ons is dit het allerbelangrijkste. Geen koude straling door een slechte isolatieschil, geen koude tocht door kieren en spleten en evenmin door een ventilatiesysteem met raamroosters waardoor je onvermijdelijk koude winterlucht zou binnentrekken. Integendeel, meer dan 80% van de warmte wordt gerecupereerd, waardoor je zonder zorgen van verse lucht in elke ruimte kan genieten zonder dat je ramen moet openzetten. Dat alles maakt dat je in je woning overal van een constante en aangename temperatuur kan genieten.

Het oog wil ook wat

Daarnaast hebben we uiteraard ook aandacht voor het visuele aspect, zowel in ontwerpfase als in afwerking. Zo zorgen we dat we in ons aanbod een mix van modern tot landelijk aanbieden, met aandacht voor wat past in de omgeving. Ook naar indeling en afwerking proberen we altijd iets leuks te doen. Dat kan een vide zijn, een doorloopdouche, een leuke parketvloer, een keuken die er uit springt,... Al die zaken kunnen voor wat karakter zorgen waardoor je verliefd wordt op jouw woning…


Neem gerust een kijkje in onze projecten. De beelden zeggen genoeg.

Ons team.

Geert Derde

Oprichter, zaakvoerder, werfleider

Christine Van Hoorde

Oprichter en zaakvoerder

Kim Van Winghem

Verkoop, klantenopvolging en beheer

Anton Derde

Projectleider